Matematika praktiškai

  • Paskelbta: 2024-06-26
  • Kategorija: Renginiai

Paskutinę šių mokslo metų savaitę 5–8 klasių mokiniams buvo organizuotos matematikos pamokos,  skirtos matematikos žinių pakartojimui ir įtvirtinimui. Mokiniai atliko praktines užduotis, sprendė uždavinius susijusius su realiu gyvenimu ir jų aplinka.                                                  

Mokykloje vyksta kabinetų remontas, tad viena iš užduočių – apskaičiuoti, kiek pakuočių parketlenčių reikia nupirkti, kad būtų išklotos kabineto  grindys. Koridoriuje įrenginėjamos lentynos, tad mokiniai skaičiavo, kiek medžio drožlių plokščių buvo sunaudota. Mokinius sudomino dar viena užduotis, kurioje reikėjo suskaičiuoti vienos dienos pietų iš 3 patiekalų pasirinkimo galimybių skaičių. Aštuntos klasės mokinių grupė  skaičiavo mokyklos evakuacijos plano mastelį, tad teko susirasti mokyklos evakuacijos planą,  išeiti į kiemą ir išmatuoti mokyklos pastato sienų ilgį bei prisiminti, kaip apskaičiuojamas  mastelis.  Šios savaitės matematikos pamokose mokiniai iš lazdelių konstravo įvairias geometrines figūras,  mokyklos vaikų aikštelėje ieškojo daiktų, primenančių šiuos erdvinius kūnus,  skaičiavo kubo, stačiakampio gretasienio paviršiaus plotą ir tūrį, palygino ir apibendrino gautus rezultatus.  

Mokiniai ne tik pakartojo,  taikė  ir įtvirtino matematikos žinias atlikdami praktines užduotis, bet ir suprato, kad matematikos reikės jų gyvenime. Manome, kad tai skatins domėtis matematikos mokslu, motyvuos atsakingiau mokytis šio dalyko.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas