Kovo 14-oji – π (Pi) diena

  • Paskelbta: 2024-03-15
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 14 dieną Gražinos pagrindinės mokyklos mokiniai šventė tarptautinę skaičiaus π (Pi) dieną. Siekiant geresnių matematikos mokymosi rezultatų ir pažangos, labai svarbu įtraukti mokinius į įvairias veiklas, kurios skatintų  domėjimąsi  matematika, ugdytų mokinių loginį mąstymą, kūrybiškumą, gebėjimą taikyti matematikos žinias.
Tarptautinę skaičiaus π (Pi) dieną mokiniai paminėjo dalyvaudami įvairiose veiklose: trečiokai piešė matematikos vadovėlio svajonių viršelį,  4a ir 6a klasių mokiniams vyko netradicinė matematikos pamoka „Ar skaičiai nemeluoja?“, ketvirtokai pamokoje sužinojo skaičiaus π (Pi) istoriją, jo reikšmę mokslui, išsiaiškino, kad skaičius π (Pi) reiškia apskritimo ilgio ir skersmens santykį, atliko praktines užduotis, dalyvavo konkurse „Kas mintinai pasakys daugiausia skaičių po kableliu“.  Šeštokai, atlikę įvairius apskritų daiktų matavimus ir skaičiavimus, išsiaiškino π ( Pi) skaičiaus reikšmę ir,  kaip skaičiuojamas apskritimo ilgis.  4b  mokiniai bandė įžvelgti matematikos grožį veikloje „Simetrijos grožis”. Jie ne tik piešė, kūrė mozaikas, bet ir simetriškai dėliojo klasėje esančius daiktus ir įsitikino, kad matematikos žinios gali būti panaudotos ne tik egzamine ar kontroliniam darbe, bet ir kūryboje.

 5–6 klasių mokiniai dalyvavo komandinėse  matematikos varžytuvėse „Galvok, skaičiuok ir nepasiduok!“. Varžytuves laimėjo 6b klasės komanda. 7–8 klasių mokiniai iš geometrinių figūrų kūrė lietuviškas verbas bei skaičiavo figūrų  plotus. 10a klasės mokiniai technologijų pamokoje gamino picas ir taikydami matematikos žinias apskaičiavo apytikslę skaičiaus π (Pi) reikšmę. Informacinių technologijų modulio pamokoje 8 klasių mokiniai  programėlėje „Weavesilk “ kūrė „simetriškus netikėtumus“. 9–10 klasių mokiniai informacinių technologijų pamokose kūrė skaičiaus π (Pi) žodžių debesis programėlėje WordArt.
Veiklas organizavo matematikos mokytojos D.Krivickienė ir D.Kareckaitė, informacinių technologijų mokytoja L.Miškinienė, dailės mokytoja V.Vaičiūnienė, technologijų mokytoja O.Kablienė, pradinio ugdymo mokytojos L. Dikavičienė, J. Nėjienė, M. Matonienė, R. Šimkuvienė.

Autorius:
Daiva Kareckaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas