Integruota lietuvių literatūros, dailės ir teatro pamoka

  • Paskelbta: 2024-02-15
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 15 dieną Radviliškio miesto bibliotekoje vyko integruota literatūros, dailės ir teatro pamoka, skirta lietuvių kalbos dienoms. Pamokos dalyviai – mūsų mokyklos 5b klasės mokiniai. Mokiniams pamoką vedė bibliotekos vaikų skyriaus vedėja Nijolė Pakštienė ir lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Aušra Mackevičienė. Pamokos tema – „Lietuvių kalbos grožis Maironio baladėje „Jūratė ir Kastytis“.

Bibliotekos vedėja mokiniams pademonstravo kamishibai pasakojimo meną. Maironio baladė visai kitaip nuskambėjo, kada greta pasakojimo buvo pasitelkti dailės ir teatro elementai. Prieš mokinių akis atsivėrė nuostabios buvusios mūsų dailės mokyklos mokytojos a. a. Stugienės iliustracijos. Paskui mokytoja A. Mackevičienė vaikams pasiūlė rasti kalbinės raiškos priemonių pačioje baladėje, paieškoti įdomios informacijos apie lietuvių kalbą, jos išskirtinį grožį internete. Vaikai užduotis atliko trijose grupėse. Smagu, kad mokiniai suvokė, jog lietuvių kalba švelni dėl deminutyvų gausos, sunki dėl nosinių rašybos ir palygino ją su paukščių čiulbėjimu bei saulės skaistumu.

Po refleksijos kai kurie mokiniai pasiėmė knygų atostogoms ir pažadėjo, jog vienas iš laisvalaikio praleidimo būdų bus knygų skaitymas. Tikėkimės, taip ir bus.

Autorius:
Aušra Mackevičienė

Nuotraukos:
Aušra Mackevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas