Pasaulinė gyvūnų diena – spalio 4-oji

  • Paskelbta: 2024-10-08
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 4-oji kasmet minima kaip Pasaulinė gyvūnų diena, o šią progą gražiai paminėjo ir Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos 3a klasės mokytoja I. Svinkūnienė kartu su savo klase bei bibliotekininke E. Ryšyte.Mokyklos bibliotekoje vyko integruota veikla pavadinimu „Kaip prisijaukinti barzdotąjį drakoną“, kurios metu 3a klasės mokiniai turėjo galimybę artimiau susipažinti su šiuo įdomiu gyvūnu.

Veikla prasidėjo nuo bibliotekininkės E. Ryšytės skaitytos pasakos „Jonukas ir Drakonas“, kuri ne tik įtraukė vaikus į nuotaikingą istoriją, bet ir leido pažadinti jų vaizduotę bei kūrybiškumą. Po pasakos vaikai stebėjo senosios animacijos filmuką „Saldi pasaka“ apie drakoniuką – šis mielas filmukas leido vaikams pasinerti į dar vieną drakonų pasaulį.

Vis dėlto, pati įdomiausia veiklos dalis laukė pabaigoje. Mokytoja I. Svinkūnienė pateikė vaikams vaizdinę medžiagą – skaidres apie barzdotąjį drakoną, pasakojo apie jo gyvenimo būdą, įpročius ir priežiūrą. Tačiau tai nebuvo viskas – vaikus labiausiai nustebino, kai mokytoja gyvai parodė savo augintinį, tikrą barzdotąjį drakoną. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti šį ypatingą gyvūną iš arti, sužinoti apie jį daug įdomių faktų ir patirti nepamirštamų įspūdžių.

Ši veikla neabejotinai praturtino mokinių žinias apie gyvūnus ir paskatino dar labiau domėtis gamta bei jos gyventojais. Tai buvo smagi ir edukatyvi diena, kupina naujų patirčių ir nuotykių.

Autorius:
Eglė Ryšytė

Nuotraukos:
Agnė Sutkauskienė, Eglė Ryšytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas