Europos diena mokykloje

  • Paskelbta: 2024-05-13
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 9-oji – Europos diena. Kiekvienam piliečiui svarbios europinės demokratinės vertybės ir tradicijos. Bet ką mokiniai žino apie Europos istoriją, geografiją, tarptautines organizacijas? Kaip šias žinias pateikti netradiciškai ir įdomiai? Į pagalbą šiais metais atėjo Lizdeikos gimnazijos gimnazistai, kurie 3–5 klasių mokiniams vedė Europos pamokas su interaktyviomis užduotimis ir prizais už geriausius rezultatus.

6–8 klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Švęskime Europos dieną kartu“, kurią organizavo istorijos mokytoja ekspertė Laima Škėmienė ir geografijos mokytoja ekspertė Salvinija Vaičiūnienė. Viktorinoje dalyvavo 30 mokinių, iš kurių buvo išrinkti 7 laimėtojai. Aštuntokų grupėje nugalėtojais tapo Evanas Vaitkevičius (8b), Ieva Jurpalytė (8b), Gabrielė Steponkevičiūtė (8b) . Iš septintokų  geriausiai užduotis atliko Erika  Sabaliauskaitė  (7a) ir Viltė Jurevičiūtė  (7b). Nuo vyresniųjų mokinių neatsiliko ir šeštokai. Jų grupėje nugalėtojais tapo Emilija Katavičiūtė (6b) ir Kernius Simonavičius (6a).

Devintokai su istorijos mokytoja dalyvavo Europos dienos minėjime miesto Aušros aikštėje, po renginio visi nuvyko į Turizmo informacijos centrą. Čia mokiniai jėgas išbandė  interaktyviame orientaciniame  žygyje „Ieškome Europos Radviliškyje“. Įveikę visas užduotis devintokai ne tik pagilino žinias apie miesto istorinius objektus, bet ir buvo apdovanoti prizais.

Autorius:
Laima Škėmienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas