Mokyklą aplankė ypatingas svečias

  • Paskelbta: 2024-05-03
  • Kategorija: Renginiai

Šiandien, gegužės 3 d., mūsų mokyklą aplankė ypatingas svečias – Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos, Europos šalių departamento direktorius, ambasadorius Edvilas Raudonikis. Šiemet švenčiame NATO 75-ąjį jubiliejų, tad diplomatas susirinkusiems mokiniams papasakojo šio aljanso susikūrimo istoriją ir Lietuvos kelią tampant šio aljanso nare. Svečias pabrėžė, kad Lietuvai būti NATO nare yra didelis pranašumas, nes ši organizacija užtikrina saugumą ir bendradarbiavimą su kitomis šalimis. Pasakodamas apie Europos Sąjungą, ambasadorius akcentavo, kiek svarbių kasdienių pokyčių mums įnešė narystė šioje sąjungoje ir kad kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie taikos ir saugumo užtikrinimo pasaulyje.

Pokalbyje apie NATO ir Europos Sąjungą mokiniai ir patys demonstravo savo žinias, tačiau, kai kalba pasisuko apie ambasadoriaus darbą, auditorija nutilo. Tai ką gi veikia ambasadoriai? Svečias pasidalino savo darbo patirtimi, įspūdžiais iš susitikimų su kitų šalių atstovais ir svarbiausiais iššūkiais, su kuriais susiduria diplomatai. Po pranešimo mokiniai turėjo galimybę užduoti klausimus ir išreikšti savo nuomonę. Galbūt kai kas iš mūsų mokinių jau dabar pradėjo svajoti apie karjerą diplomatinėje tarnyboje.

Dėkojame Edvilui Raudonikiui už apsilankymą mūsų mokykloje ir tikimės, kad ši patirtis skatins mus būti aktyviais piliečiais ir siekti saugesnio ir geresnio pasaulio ateityje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas