Europos kalbų diena

  • Paskelbta: 2023-09-30
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 26 d. mūsų mokykloje, kaip ir kasmet, buvo švenčiama Europos kalbų diena, skirta daugiakalbystei, kalbų įvairovei, kalbų mokymosi reikšmei paminėti. Šiemet Europos kalbų dieną paminėjome pamokose. 
1s klasės mokiniai mokėsi sveikintis įvairiomis Europos kalbomis. Susipažino su pasirinktų šalių vėliavų spalvomis ir jomis nuspalvino žodį „labas“. 2a, 2b ir 2c kl. mokiniai susipažino su kalbų įvairove: skirtingais gyvūnų garsais, gestų kalba, mokėsi išreikšti save kūno kalba. 
5a klasės mokiniai dalyvavo nuotolinėje viktorinoje su bendraamžiais iš Latvijos. Latvijai klausimus apie lietuvių kalbą paruošė patys mokiniai, o patys atsakinėjo į klausimus apie latvių kalbą ir kultūrą. 
6b klasės mokiniai jungėsi su bendraamžiais iš Italijos ir atsakinėjo į klausimus apie Lietuvą, Latviją ir Italiją. 
7b klasės mokiniai dalyvavo individualioje viktorinoje apie Europos kalbas ir jų kilmę, o pasiskirstę į komandas, anglų kalba varžėsi protmūšyje apie Europos kalbas, įžymius žmones bei šalių simbolius. 
Dešimtokai rusų kalbos pamoką pradėjo pokalbiu apie užsienio kalbas, kodėl ir kaip mokosi, kokių pasiekimų turi, kas patinka užsienio kalbų pamokose, kokias kalbas ir kodėl norėtų išmokti. 
Yra sakoma: „Kiek kalbų moki, tiek kartų esi žmogus“.
 

Autorius:
Užsienio kalbų metodinė grupė

Nuotraukos:
Grita Dumskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas