Lietuvos Junior Achievement - antreprenerystės ir finansinio raštingumo ugdymo programa mokykloje

Radviliškio Gražinos pagrindinėje mokykloje jau nuo rugsėjo mėnesio veikia Lietuvos Junior Achievement - antreprenerystės ir finansinio raštingumo ugdymo programa. Mokykloje įsteigtos dvi mokomosios bendrovės,  kurių steigime bei valdyme dalyvauja 10-ų klasių mokiniai. Jiems padeda kuruojančios mokytojos  O. Kablienė ir V. Vaičiūnienė. Bendrovių tikslas -  per praktinį mokymą įgyti verslumo ir finansinio raštingumo žinių. Mokiniai visą bendrovės gyvavimo laikotarpį kuria produktus bei gaminius. Gamybos procesuose pasitelkiama moderni įranga: lazerinės staklės, ploteris, programuojamos siuvinėjimo mašinos, termopresas ir kita reikalinga įranga.

Viena iš bendrovių yra sukūrusi analogų Lietuvoje neturintį gaminį - ,, Draugystės kojinės“, kurios tapo labai paklausia preke. Su šiuo gaminiu MB pasirodė ir  2023 m. kalėdinėje expo parodoje Vilniuje, kurioje buvo pastebėti bei įvertinti organizacijos vadovų ir kitų dalyvių.

MB atstovai dalinosi patirtimi, įspūdžiais, sėkmėmis ir sunkumais mokyklos aktų salėje, kur pasikvietė savo bendraamžius. Visi kartu pasidžiaugė dešimtokų pasiekimais kuriant ir vykdant verslą mokykloje.

Mokinių nuomone, programa labai reikalinga ir naudinga, suteikianti daug patirties. Mokiniai džiaugėsi galėdami save išbandyti skirtinguose įmonės darbuose: vadybininko, finansininko, vadovo, dizainerio, gamybos srities specialisto. Visi pabrėžė, kad jei reikėtų rinktis antrą kartą, tikrai dalyvautų tokios įmonės kūrime.

Mokiniams už svarų indėlį kuriant MB buvo įteiktos  dovanos - planšetiniai kompiuteriai, kuriuos padovanojo  Lietuvos Junior Achievement. Linkime mokiniams kūrybiškumo bei sėkmės vystant savo verslą!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas