Respublikinis 5–6 klasių mokinių anglų kalbos konkursas „Ką žinai apie Lietuvos gamtą?“

  • Paskelbta: 2024-03-27
  • Kategorija: Konkursai

Sveikiname mūsų mokyklos komandą „Gražinukai“: 5a klasės mokines Miglę Gaubaitę ir Rusnę Rudžianskaitę bei 6a klasės mokinius Agotą Hokušaitę ir Pijų Navicką laimėjus 1 vietą respublikiniame bendrojo ugdymo mokyklų ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigų 5–6 klasių mokinių anglų kalbos konkurse „What do you know about wild nature of Lithuania?“/ „Ką žinai apie Lietuvos gamtą?“. Konkurso tikslas didinti mokinių susidomėjimą Lietuvos gamta, jos apsauga bei Lietuvos istorija, minint Švyturių metus Klaipėdoje.

Mūsų mokyklos komanda kartu su dar 21 komanda iš visos Lietuvos turėjo įveikti 4 etapus ir atsakyti į klausimus apie laukinę Lietuvos augmeniją ir gyvūniją, nykstančias rūšis ir Raudonąją knygą. Paskutinis, finalinis, etapas buvo skirtas Baltijos jūrai ir čia jau mūsų komanda „Gražinukai“ tapo nenugalimi, įsiveržė į priekį ir nugalėjo savo varžovus. Reikia atkreipti dėmesį, kad konkursas vyko anglų kalba, o rezultatus lėmė ne tik teisingi, bet ir ypač greiti atsakymai.

Džiaugiamės ir didžiuojamės Migle, Rusne, Agota ir Pijumi. Linkime ir toliau domėtis Lietuvos gamta ir istorija bei įdomiai mokytis anglų kalbos. Konkursui mokiniams padėjo ruoštis anglų k. mokytojos Audronė Dailidonienė ir Grita Dumskienė.

Konkursą organizavo Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro koordinuojamas  Klaipėdos miesto anglų kalbos mokytojų metodinis būrelis, bendradarbiaudamas su Klaipėdos vaikų laisvalaikio centru.

Autorius:
Audronė Dailidonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas